Journalist

Journalist en voice-over

Met ervaring bij onder meer: RTL, WNL, DPG, NOS, NTR en VPRO.


Ik rolde de journalistiek in dankzij een bijbaantje bij het gevierde documentaireprogramma Tegenlicht van de VPRO. Nu, jaren later, ben ik naast historicus en amerikanist ook een ervaren journalist, presentator en voice-over.

 


Televisie

Als ik echt moet kiezen, dan ben ik binnen het journalistieke veld op de eerste plaats een televisiemaker, met een grote voorliefde voor talkshows. De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld tot een van de meest ervaren talkshowredacteurs van Nederland. Ik heb met veel plezier gewerkt bij de late night talkshows van RTL 4 (Jinek, Beau, Humberto en Renze). Daarnaast heb ik ook gewerkt voor verschillende talkshows van Omroep WNL (WNL op Zondag, Goedemorgen Nederland en Op1). 

 

Voice-over

Van jongs af aan ben ik al bezig met het ontwikkelen van mijn stem. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik naast mijn redactionele werk voor televisie en het internet me ook heb ontwikkeld als veelgevraagd voice-over. Zo was ik jarenlang één van de vaste stemmen van WNL op NPO 1 en NPO radio 1. Daarnaast heb ik voice-overs gedaan voor podcasts van NTR, NPO Radio 3, RTV Rijnmond en Topcast Media. Klik hier voor een voorbeeld.

 

Schrijvend en Online

Naast mijn televisiewerk, ben ik ook (eind)redacteur en (koningshuis)journalist bij DPG geweest. Met meer dan duizend artikelen en verschillende online formats op mijn naam, heb ik me dus ook weten te ontwikkelen als schrijvend en online journalist, onder meer bij het grootste vrouwenmerk van Nederland: Libelle.

Voor Libelle TV maakte ik ook tientallen vlogs. Daarnaast presenteerde ik twee series over het koningshuis en deed ik (eind)redactie voor korte politieke webseries in verkiezingstijd. Momenteel schrijf ik op verzoek artikelen voor verschillende tijdschriften, waaronder bijvoorbeeld LINDA. en Margriet.


Ook ben ik bezig met het schrijven van mijn eerste (kinder)boek over de Holocaust bij Uitgeverij Moon (Overamstel Uitgevers), dat in april 2024 in de winkels ligt.